Hvorfor vælge HemoCue® WBC DIFF systemet?
Lægehuset i Helsingør har anvendt HemoCue WBC DIFF siden juni 2011. Den praktiserende læge var vant til at anvende HemoCue WBC fra en tidligere stilling og hørte om det nye HemoCue WBC DIFF system fra andre kollegaer. Lægehuset anvender også HemoCue glucose- og hemoglobinsystemer.
Hvornår anvendes HemoCue® WBC DIFF systemet?
HemoCue WBC DIFF bliver primært brugt til patienter med hoste og symptomer på luftvejsinfektioner. Der udføres cirka fire tests per dag, afhængig af sæsonen.
Hvilke fordele er der ved at anvende HemoCue® WBC DIFF systemet?
Hurtige og pålidelige resultater. Mange patienter er vant til, at ordination af antibiotika er let tilgængelig og accepterer ikke virus-infektion som diagnose. Med et point-of-care system som HemoCue WBC DIFF kan lægen afgøre, om det er en virus- eller bakterieinfektion og dermed beslutte, om der skal ordineres antibiotika eller ej, mens patienten er til stede. Dette reducerer unødvendig ordinering af antibiotika samtidig med, at patienten oplever at blive grundigt undersøgt.
HemoCue WBC DIFF eller CRP?
I lægehuset anvendes både HemoCue WBC DIFF og CRP, i kombination eller hver for sig – det er patientens symptomer, der bestemmer, hvilken test der vælges. Et eksempel er en mycoplasmainfektion, som er nemmere at op-dage med resultater fra HemoCue WBC DIFF. Sommetider viser CRP normale værdier, mens patientens symptomer og resultater fra HemoCue WBC DIFF tydeligt indikerer en bakteriel infektion. Ved for eksempel helvedesild og urinsyregigt er CRP forhøjet, og symptomerne ligner hinanden, men en differentialtælling fra HemoCue WBC DIFF kan give svar på, hvilken lidelse patienten har og den korrekte behandling kan initieres.